יום שלישי, 13 בספטמבר 2016

אנשי לשד הדקלים מנמיביה.


בעיצומו של פרוייקט צילומי בנמיביה, הוביל איש משבט ההימבה את קייל וויקס -דוקומנטריסט דרום אפריקני- למטע במחוז קונאנה והכיר לו את תהליך מציצת לשד עצי דקל המקלאני. כפות הדקלים מפיקות לשד נוזלי שממנו מיוצר משקה אלכוהולי מסורתי בשם אוטוסו. דקלים פוריים במיוחד מספקים למעלה ממאה ליטר של הנוזל הנחשק. 

לצורך הפקת הלשד, אנשי ההימבה נועצים בגזעי העצים מקלות עץ חדים, שמשמשים להם כשלבים, מטפסים אל הצמרות ועורפים את כתרי העלים. הלשד מפעפע מתוך גדם הגזע ונאסף לתוך כלי קיבול. התהליך אכזרי וגודע את חיי העצים המוגנים בחוק, אך התושבים המקומיים עומדים על שלהם. פרנסה היא פרנסה, מסורת היא מסורת ושום חוק בינלאומי לא יפריד בינם לבין הדקלים שלהם. 
  
הצילומים נלקחו מהאתר של קייל וויקס. 


















 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה